Thursday, 27 December 2012

Ikhtiar cara Tradisional plak ( setelah 6 bulan failed )

mybe this friday teman huby gi m'urut....sabtu plak jmp seseorg utk scan apakah/ adakah bender2 ghaib yg mengganggu we all smpi x dpt2 anak???

*note : x jadik ler jmp tn hj coz's nak mengurut dulu....bab2 mengurut nie i belum mula pun utk urut dpt anak...hahaha....waits! ok....hurmmm

Wednesday, 26 December 2012

hsg 28/12 nie?? cd 9...x mo leh x??? after 3 cycle mkn clomid + suntik gagal...

24/12 tu sj pg hsptl...nak tau prosedur seterusnyer sbb dh 3 cycly mkn clomid + suntik gagal...huhu...dktr suruh lak uat hsg on cd 9 this 28/12...x mo leh x??? takut arr....nurse penah kata my rahim so far, nak uat pap smear pun susah...huhu...apa ntah lagik hsg kan??? kene rodok, x masuk2 gak cecair tu...how??? sakit jer la dpt, result x dpt2...huhu....leh stop dulu x treatment???...kalo dah bsedia, br nak uat hsg....

Thursday, 20 December 2012

20/12/2012 ...a best day 4 me 2 period....:(:( cd27 = cd 1 today...:(:(wat 2 eat???just eat EPO + Acid Folic + Hi Goat + Kurma + Madu





period...x der rezeki kan....dah 3x cycle mkn clomid + suntik pecah telur...:(:(...proses seterusnya is IUI...x mo IUI...so, nak stop dulu ker treatment???? hmmmmm....dh la nak dpt appointment dgn dktr gomen ni susahkan??? nak gi private, x der duit....:(:( takut la nak uat IUI...mcm sakit jer....dapat bby belum tentu lg....[ bkn putus asa tau, cume pkr d best way to be a mom again jer]...

Wednesday, 5 December 2012

Mlm ni ber BD smbl minum susu kmbg hi goat madu+kurma...nyum nyum!!


day 12 today...so, ber BD dan mengamalkan minum susu kambing hi goat perisa kurma + madu....hope sgt2!!! 

CD 10 n Suntikan Pregnyl


dah day ke 10 n folical tracking di Hsptl PJaya...ader 2 telor jer yg besar belah kiri n kanan...then terus ambil suntikan Pregnyl....usaha lagi ek!...dah masuk kali ke 3 nie....hurm.....:):)

Friday, 23 November 2012

Period lagik ( dah kali ke - 2 on Clomid + suntik Pregyll)


Today my period coming from cd 28...:(:(...so kene on clomid utk 3rd treatment...:(:(

Monday, 12 November 2012

Thursday, 8 November 2012

Day 10; Folical Scan n pecah telur???



dah day 10 n pg la ke hsptl PJaya....ingat scan telur jer, ttiber leh pecahkan telur jgk wpun belum day 14....cycle 1 hr tu kene tggu day 14 baru leh pecahkan telur...:p...doktor yg scan tu siap kata, u pny telur ader 3 biji besar2...nie kalu iui nie, leh dpt kembar 3...so, u bole proceed iui la...:P....lorrrr....i baru jer masuk cycle 2, lum leh iui lg lorrr....:P....
ms dkt kaunter pdaftaran, kerani hsptl siap advice i n tny, nak anak lelaki ke pompuan? kalo bole amalkan aper yg nabi amalkan....x yah la smpi thp iui / persenyawaan luar....itu modern treatment....hurm...i pun kata, i x nak la smpi iui...hope cycle 2 ni bjaya...Aminnn!!

Monday, 29 October 2012

Cycle 1 wit clomid, Faileddd!!! cd 1 28/10/2012



Clomid for 1st cycle gagal siottt....like i say, ilmu hitam dr ex i pny psl kan...x per....hantu pny olangg!!!....i dh amek pun clomid utk 2nd cycle that day....now from 29/10 - 02/11/2012, on clomid lagik arr ek!...

Monday, 22 October 2012

SEBAB ILMU HITAM AKU X BOLE PREGNANT SMPI SKRG!!!!

wat a fucking day, kan?? hari ni dah 22 hb, mksdnyer dh 22 hari aku dlm cycle yang treatmentnyer mkn clomid 100mg, cucuk perut guna ubat mende tu...so, i patut hepi, kan??? tapi leh u all bygkan, lepas dpt suntikan hari ker 12, hari ke 13 n 14 jer sempat ber BD then tiber2 discharge??? wat d fuck kan??? selama bbulan2 i clean jer, ader white egg lagi ttiber discharge??? apa patut i rs??? yg patut i rasa ialah i dh tkene ilmu hitam SIAM yg ex i hantar...
mcm mn i tau??? dgn btanya soalan mcm ni kpd pengamal perubatan n kwn i jgk, biler dier scan i, huby baru i, anak i, family i, sumer suda tkena...mcm mn caranyer....ex i tanam hantu + darah depan rumah kg i...so, org yang kuar masuk umah tu sume x leh tegur dier walaupun mhisap ganja dlm bilik tido i dulu....see??? fucking rite???? gula n all that thing dlm minuman sumer dier dah menderam...selama hampir 10 tahun nie we all x perasan n d result...sume org dlm umah tu benci i...dah slps kami bcerai, my ex still kontrol i n huby baru i dari 'jauh'....guna menderam siam celaka dier tu n uat we all x dpt2 anak wpun usaha sejauh langit sekali pun!!!...we all selalu gaduh n my ex will tepuk2 tgn coz family baru i akan hancur n anak i yg dulu dier leh ambek....sial kan org mcm tu? tu bukan dipanggil org, tapi d panggil hantu....dgr nama jer org dah tau, ini org x der guna hdp dlm dunia....menyusahkan org guna ilmu siam celaka dier tu....my ex x leh terima hakikat i dah bkawen baru n we all hepi....my parent dah buang i smpi ckp i anak derhaka...my abg pun dh ader pompuan laen n x nak ambek tau psl parents n i lagi....sial kan ilmu siam ex i tu....
so, aper i nak uat??? aper dier dah uat i kan balas balik!!!...

Thursday, 11 October 2012

1 st Folical Tracking - Day 10


10/10/2012...senang nak ingat...jmp dktr pakar di hsptl. Putrajaya tgk folikel...belah kanan ader 2 besar, tapi belah kiri kecik2 jer...:(...kene dtg on day 12 iaitu 12/10/2012 utk tgk mmbesar ke x folikel2 i tu...kalo ok, dktr pecahkan, then baru leh bsama....hehehe....hope dpmudahkan, AMin! -naseb baek dktr yg tolong suntikkan...

Monday, 1 October 2012

Cycle kali ini...Hi Goat rs Cokelat


cycle kali ni kene mkn Clomid kan???...so cuber sekali minum Hi Goat Cokelat...mahal gak ek?....ader 15 peket jer...tu pun minum kongsi2 dgn huby...:P....almaklumla, kami nie bukan ader duit sgt....sumer kongsi2...uat treatment pun dkt hsptl. gomen jer....:)

day 2 until 6, Mkn Clomid 100mg...:P



Hari ni mau mkn ubat Clomid yg dpt dr Hsptl. PJaya...nsb baek x yah byr...mkn je la kan...nyum!nyum!...:P

Period comess!!!

dtg lagik...from cycle 28 lorrr....but hepi!!! coz nak telan ubat Clomid tu...:P:P

Thursday, 27 September 2012

1st Appointment jmp doc. pakar...huhu...i x mou HSG leh x? :P

smlm my 1st appointment jmp doktor pakar di H Pjaya...mak aih!...dh la hujan, tggu pny la lama giler...:P
pkl 9 smpi n daftar n ambek nombor utk klinik o&g...pkl 11 baru pggl masuk...pkl 1 ambek ubat Clomid...:P
scan pnyr sacn...ader PCOS plak...nak kene uat HSG bln dpn...eh! cpt ek...bkn hsptl gomen ker nie, cpt lak suruh uat...:P... i ckp arr, kalo mkn ubat Clomid dulu x leh ker ? dktr ckp, kalo lubang tsumbat, mkn ubat aper pun x jadik jgk kan???:PLOL...laaa...kalo x tsumbat tu, confrim sgt ker jadik anak nnti???:P...tetiber ader sorg dktr otai nie kata, x yah arr HSG dulu, i dah penah branak, so bagi Clomid 100 mg utk 5 hari....pergh! selamat sih...i x bsedia nak HSG, cam sakit jer....so, dpt arr ubat Clomid...free uuuu...lps period, hari ke 10 dtg semula...eh! cpt lak suruh dtg ek...kan hsptl gomen jer...layan plak korg kes2 mcm aku nie...so, im waiting 4 my period la nie...:P...x sabar nak menelan Clomid tu....AMIN!!!

Wednesday, 5 September 2012

Period derrrr...but wit normal cycle la, of coz's...

tepat cycle cd28, she come again on 02/09/2012....tq arrr coz hancurkan dreams i...

Monday, 20 August 2012

Selamat Hari Raya UUooollllllllsss!!!!

Today dah hari ke - 2 bhari raya giteww....i? i dh 3 thn braya d umoh mertua....ok jer....why? sbb i nie rajin, bangun pagi2, pagi2 dah basuh kain2 [nanti x der baju lak nak pakai kan?]....haha...rajin ke dapur utk, mkn2...:P....utk basuh pinggan tetamu yg dtg....lalalalala......try 2 hard 2 be a good menantu tau....ala, lagipun sejak azali lagi i mmg rajin n pembersih...x suker tgk kotor2....x kire la umoh sape, i akan bersihkan....hehehe.....wpun selamanyer ber 3, we all tetap happy dgn anak yg sorg tu....dh drjh 2 n byk karenahnyer....hurm...anak baru? nanti2 la dulu ek...mn tau kan, ber BD di hari raya d umoh mertua nie akan ader rezeki, Insyaallah....

Monday, 6 August 2012

CD 1 todayyyyy...redha jer la, kan? [redha ke? mcm sial jer ader ler!]

CD 1 today...so, x yah poser seminggu ek....i cycle ok, seminggu jer, then normal balik...normal arr period cycle 28 days kan????lalalalalalaaaaa

Monday, 23 July 2012

EWMC...egg white laa!!

kan i mkn Sedu Arrow utk cycle kali nie...tp mkn dr cd1 - cd 12 jer...tiap2 hr 2 bj...sbb takut ter pregant plak lps cd 14...hehe...
tp yg i perasan, sjk mkn Sedu Arrow, ader Egg White ler...terus ber BD...haha...
Lama dh x nmpk Egg White tu...
so, smpena Ramadhan, d hope ader la Rezeki utk huby...
Amin!!!

Wednesday, 11 July 2012

today day ke 28 = CD1%^%(

today my 1st period from my cycle 4 TTC...:P:P...x mkn ubat aper2 pun...tp esok mau start mkn balik la....

Tuesday, 3 July 2012

pre appointment at HPJaya..baru nak set appointment...

hari ni i sj gatal2 pegi ke HPJaya...kunun2 nak set appointment...dh la org menunggu ramai...dah la hospital nie sumenyer poll...ko sakit ker, ko nak beranak ke, patah riuk ker, sumer kene daftar di kaunter2 yer...baru leh jmpa dgn klinik2 yg bkaitan...kesian dgn ibu2 mengandung yg nak buat medical c.up...kene bdiri...ye la, nak bsaing dgn org yg sakit2 ( sakit ker, uat2 sakit)...huhu...
so my 1 st appointment dgn dr gynae is 26/09/2012....amekkaw! lg 3 bulan...ko mampu ker tggu? nak uat mcm mn, dh x der duit, pg lak hospital gomen, mcm tu la...tu la i ckp, org sakit pun leh mati nak menunggu jumpa dktr gitewww....

Monday, 2 July 2012

Hormon Estradiol TINGGI...why????but, why me??? d answered


Kadar Estrogen Tinggi

Tingkat estrogen di atas 200 pg/ml dianggap tinggi. Kadar estrogen bisa meningkat karena obesitas, penyakit jantung, dan masalah pencernaan.
Stres juga memberikan kontribusi untuk tingkat estrogen yang tinggi.
Gejala tingkat estrogen tinggi meliputi kecemasan, depresi, perubahan suasana hati, dan insomnia.
Sangat penting untuk menurunkan kadar estrogen ke tingkat normal karena kadar estrogen yang tinggi bisa meningkatkan risiko kanker payudara dan kanker rahim.

yup...i mmg stress...why? bcoz i hv a lot lot of prob....regarding my work, my life, my huby n my kid...n my ex yg psycho....
so, aper endingnyer? i mmg stress, so x leh dpt anak?...yup, nsb baek x der darah tinggi, ke x dpt detect i ader drh tggi sbb begitu stress???
so, nak uat aper? kene bhenti keje n cari keje yg x stress...hey! i am an auditor, fully prob wit other prob tau...hurm....tencen dh nie...
1st time blood test, my estradiol hormon mcecah 1370 pmol/L [normal range 73-283 pmol/L
2nd time my blood test, mcecah 1674 pmol/L, lg tggi...hurm...
uwaaaaaaaaaa!!!! tlg laaaa....

Friday, 29 June 2012

Me 2nd Appointment n d Result....????

hari ni ader appointment dgn dktr di KKST and d result...semue ok utk huby n i but utk i hormon Estradiol tu masih tggi...hurm , nak uat mcmmn ek????
so, we all refer ke Hsptl. Pjaya sbb nak pegi LPPKN x der duit...huhuhu...
Waiting jer la statusnyer...biaser la, govt. hsptl. segala mala lambat kan....so, no need 2 rushing...kalo uasah mcm mn pun, Tuhan kata x mao bagi, x dapek gak kan...hik hik...

Tuesday, 26 June 2012

Kucin jer dok projek n beranak, tuan punyer kucin dok jgk beranak2...hurm...~


ni kucin i, Neyo...dh b'anak pun...dier projek, kiter pun projek...tp tuan pyr kucin x preggy2 pun...hurm...so, tgk jer la anak2 kucin nie...sekor name Pirate sbb hitam mata sebelah, sekor name Nia...hurm...tgk jer la ek...x dpt bela anak org, bela anak kucin jer la....hurmmm....

Thursday, 14 June 2012

Miss P dtg setelah lewat 2 hr (CD30=CD1)

mcm sial kan? rsnyer lewat 2 hari period ttiber dtg jgk stlh cd 31...apa la! ubat2 dh mkn, suhu dh ok, lewat period tetiber period plak....frust giler!...im give up....knp i jer yg b'usaha kan?...



Tuesday, 12 June 2012

Hepy Bday 2 meee...:):) 33 yr old dh...

hr nie hr jadi i yg ker 33 thn...hurm...dh tua kan???:P...anyway, i hepy today coz stilll today my bday wpun sederhana shj...no celebrate (mybe), no gift...just ucapan2 dr huby n anak i jer...luv them very much!

Monday, 11 June 2012

`yeah!yeah! i bdk bru study, bru pndi tukar2 l.out blog...:P`


hr nie i bru pndi tukar2 layout blog...haha...lmbt kan i nie...:P...ala, i bru bjinak2 tulis blog...nie la hasilnyer...lps ni btukar2 la gamaknyer layout blog i nie nanti...:P...selamat mbaca ya!

Tuesday, 15 May 2012

EPO + Acid Folic + Anmum Coco Milk!

utk 3rd cycle nie, i nak b'usaha jgk utk mdpt bby ke - 2...:)...cd 1 dh mula mkn pil Asid Folik yg beli d farmasi...1 papan (10 biji) hny 90 sen, so beli utk sebulan dlm 3 papan (30 biji) dgn kos RM 2.70 shj....


today, cd 2 dh mula mkn EPO 2 biji 1 hari...nak hbskan 30 biji dlm ms 15 hari (maybe )...:)...ms 2nd cycle, mkn EPO + Fish Oil Blackmore 1000 mg, but 4 my 3rd cycle nak cuba  EPO Omega 6 BiO - LiFe 1000 mg plak..:)...RM 30.00


and, minum susu ANMUM Materna ( cokelat jer tau! coz susu putih i akan muntah! wek! wek!)


hope ader sinar d hujung bulan nanti...:)...pray 4 me ya!...:):)

Monday, 14 May 2012

Cik P dtg...huhu (2 nd cycle)

Today Cik P dtg lagi from my 2nd cycle...sedey siottt...tp nak uat mcm mn...utk 2nd cycle nie mkn EPO jer...from today (1cd) will eat EPO + Acid Folik + ANMUM milk ( cokelat milk only!)...huhu...hope for my 2nd cycle will be better result....i hope sgt2...hurm....
this my 2nd cycle...huhuhu

Wednesday, 2 May 2012

My 1st appt. wit doktor pakar...n d result???


Dtg dlm pkl 8 n dpt jmpa dktr dlm pkl 10...lama tu...ala, govt. klinik, biaser aarr, ramai org...n our blood test resul all ok xcept my hormon Estradiol very high...1370!...dktr ckp silap lab test n kene buat blood test utk hormon tu again!...hurm...n my huby sperm test masih x dpt2 lg n msh ader d Hospital Banting...ader prob ker??? hopefully not...sian dkt kami...

Aper yg i bc dkt internet nie kalo hormon Estradiol nie tinggi, means that i easy 2 curang, kuat ber BD...aper la...malu nak bc n yg buat i tsenyum, women hv high Estradiol hormon is awet muda...that is yesss 2 me coz im cute tauuu!!!...

EPO pun i dah stop at 30/04/2012, almaklumla, myby this 2 week i subur (kot:P)...so ber BD again n again...hahahaha...

Friday, 20 April 2012

EPO oh! EPO...



Today dah hari ke - 5 Cik P dtg...n dah nak pegi pun...bababai...but, i baru thegeh2 nak mkn EPO nie...what is EPO ? Evening Primrose Oil...utk supplement + kan hormon, nak ader kan egg white tu balik...ramai TTC dah mkn kan...so, i pun nak cuber jugak la...x salah kan???

Wednesday, 18 April 2012

Cik P dtg...huhu (1st cycle)

cik P dtg arrr...x per la, sbb belum plan aper2 pun...ubat segala mala pun belum mkn lagi...cuma belajar buat BBT chart jer...nmpk la flownyer time Ovulation, time nak ke menses...
hr nie nr ke 3 cik P n try to do 2nd cycle plak utk bbt chart...interesting jgk biler kiter tau aper sdg jadi dlm body nie kan...
hurmmm...but my huby, ok jer...Luv him veryyyyymuch!...so, x leh BD ek uat mcm nie...:P

ini lah bbt chart cycly 1 sy....hurmmm....

Friday, 23 March 2012

Lukisan nie sy sukerr~~








Sy sgt suker lukisan nie, lukisan yg sy dpt dr internet dn sy dwload kan...amat menarik...rs nak print besar2 n framekan n gantung di dinding rumah...bseni, kan???? :)

Thursday, 22 March 2012

1st step ( TTC )...kene pg hsptl utk check huby pnyr lak...he he


hurm...agak lmbt jgk la nak pg Hospital Banting tu sbb tmpt pun x tau, so pegi jer la ikut sign board...at last, jmp jgk...hehe...smpi sn, kene pegi tmpt ibu mengandung bilik no. 9...hehe...agak pelik kan sbb laki lak yg masuk bilik...then, kitaorg ckp arr nak test sperm, so, puan misi tu pun bg botol n do that thing in the Toilet!...aisey, almaklum la, govt. hospital, mn ader specialnyer..:P...ok la, dgn muker cool jer, huby i buat ler dlm toilet...dh dpt..:)...antr jer dkt farmasi, the result, farmasi hospital akan hntr ke klinik yg kami pegi dulu...now...waiting abaout a month 2 be consult by doc. pakar dr Klinik Kesihatan Salak Tinggi tu....sabarrrr....

Tuesday, 20 March 2012

1st step ( TTC )...sj jer jgk2 klinik tu...then...



pd hr yg hening ( tp mmg sj cuti pun )...dlm bulan 03/2012, ttiber ckp dgn huby, 'jom arr kiter pegi Klinik Kesihatan Salak Tinggi tu, dh cal Hospital Putrajaya, kene mtk surat dr klinik, then bru leh uat treatment dkt Hospital Putrajaya tu'...my huby kata, 'ok jer, esok kiter pegi....:)'...so, esok pg pun kitaorg pegi dgn anak i sekali, punyer la ramai, bajet nak mtk surat jer, then misi tu kata, 'puan, sini pun leh uat utk awal2 treatment nie, so, uat dkt sini dulu la...:)'...so, ok la...i dh dftr, n tggu jer la jmp dktr...my huby n anak i pun dh agak fed up tggu...dr pkl 10 pg smpi la pkl 12 tgh. bru dktr pggl....
so, citer pny citer, dktr kata, 'ok, coz period u regular every month, anak pun u mmg dh ader, then now nak anak no. 2, kiter check hormon u la n huby sekali...now, leh ambik darah'...:P...dsbbkan hormon pompuan byk nak check, darah i kene ambik 1 syringe besar gabak utk isi 8 botol kecik2 tue... gitewww...auwww...:P...tp drh huby sikit jer ambik...so, utk huby i lak, for aper test, kene uat d Hospital Banting la sbb makmal terdekat ader d hospital tue...tggu lg 1 month result wit blood n sperm test...aper akan jadi ...hu hu...hurmmm....tp dktr ader tny i, 'u strees ke keje???'...bole la...:P...

TTC


why TTC ? actually i mmg dh ader anak ( dgn 1st huby )...umur pun dh 8 thn...but, when 2nd marriage, after 2 yrs, nak lagik ank dgn sidier...tp, cuber2 ( cara normal ), x dpt2 jgk...so, i google ler blog2 psl TTC nie...ttiber, rs nak kongsi jgk about my TTC...:)...i n huby bru mula 1st step...minta2, succes...or.......