Friday, 1 November 2013

Dah 5 Bln dah....Tq Allah!

Alhamdulillah, aku dah 5 bln preggy...
Tapi, pjln ke 5 bln amatla memeritkan...
Bln 1 - 4, aku byk MC dan EL sehingga aku ambil keputusan Cuti Tnp Gj selama 3 bln...alahan yg teruk mbuatkan aku x sihat, tekanan darah rendah dan krg oksigen...
Untuk pulihkan keadaan, hubby aku bwk aku blk ke kg nyer di Trg dan alhamdulillah, msk 5 bln aku b+ sihat....mgkn suasana kg yg d kelilingi khijauan dan byk oksigen mbuatkan aku sihat smula...kini, alahan muntah2 pun dah x der dan selera mkn smakin b+...:)...berat bdn pun dah naek sikit dan baby pun dah mula bgerak...

Thursday, 11 July 2013

Rs nak memasak, memasak dan memasak jer....

buat ms nie x mabuk lg...maintain jer...cume bdn krg sihat sikit...tp blm mabuk lg...
ye la, bru nak masuk 5 week ( actually 3 weeks..:))
kalo bole x mo mabuk2 mcm anak 1st dulu...ssh nak uat keje umah...
now bln pose, suke lak nak memasak bagai...,malas nak beli dkt psr ramadhan...:)
tp nak msk simple2 jew...:P
tekak nie rs nak mkn masakan ikan sardin grg bcili giteww...ptg ni leh la msk!!


Tuesday, 9 July 2013

Anugerah stlh 9 thn = dpt bpose penuh kali ke - 2 ~ Selamat Bpose

mmandangkan i dah 4 week, maknenyer i bpeluang bpose penuh utk kali ke - 2 nyer stlh 9 thn meninggalkan bidang pregnant nie...
hurm...hrp2 dpmudahkan....AMIN...x mo loya2 dulu....bg peluang utk pose penuh....
Itu la Anugerah dr Allah yg amat bharga...
#wpun sblm nie i meraung my cat n kitten hilang...i x dpt pekerja Cemerlang di agensi i...
Tapi, Anugerah Allah tiada bandingan dr Anugerah ciptaan manusia utk manusia nie....
So, selamat bpose...
AMIN!



Alhamdullilah....diqabulkan pmintaan ku....I'M Pregnant!

Ptg smlm i n my huby n my daughter pegi la ke klinik....saje2 je nak uat urine test lg sekali....Alhamdullilah, saw Doublelines lg....im 4 week now!...tp 8 week nnti br doc. scan sbb klinik tu leh scan 8 week ke atas jer....
but...im hapy coz dah 9 yrs, pregnant lg...n this is my 2nd puasa yg i dpt pose penuh gitewww....



Sunday, 7 July 2013

Biler IA bbicara...

Hurm....saje je test...
d result...
hurmmm...awal lg kot....




Thursday, 4 July 2013

~~period...or...delay period...

last month, ader brownish dr 05/06 - 09/06...then, flow from 10/06 - 14/06...hurm...

kalo ikut 'prenology calendar' tu, kalo start from 05/06, should period by 03/07 la kan (28 days)...itu kalo nak sedapkan hati la sbb smpi skrg lum priod lg...dah 04/07 dah nie...LOL

kalo x mo sedapkan hati, start from 10/06, should period 07/07              ( ahad nie) ...hurm ...

so, nak perasan dulu ke x mo???feeling2 preggy kew??? hahaha

Tuesday, 18 June 2013

Makcik bomoh yg sengal lagi bodo!!

mcm serik je jmp org yg b'ilmu bomoh nie...ala2 bodo gitew...Me pun bodo la kot sbb pg jmp kan?...sj je test nk jmp jenis makhluk mcm tu...
alkisahnyer, time period hr tu sj la jenguk umoh mkck nie...dier penah ubatkan santau i...so buat2 tny...
"mkck, mkck...knp sy ssh nk dpt anak?"
"ko ssh nak dpt anak sbb ko byk buat slh dgn mak bpk ko..."...LOL
Hellooooooooooooooooooooooo....sjk bile i buat slh dgn mak bpk i? aper mak bpk i x penah uat slh plak ke dgn i?? sjk biler nak dpt anak ni d tgn Org yg bgelar mak bpk???helllooooooooooooooooooooo...dh x der Tuhan ke mau pcaya semuanyer Ketentuan dr Tuhan nak dpt ank nie???? x guna berubat pcaya itu ini mhabiskan duit kalo Tuhan x tetapkan lg yg kiter ni x dpt ankkk.....hellooooooooooooooooooooooooooo...
Mkck bomoh mmg sengal lg bodo!!!.LOL

Wednesday, 5 June 2013

ok...me...period...:(...tp spotting brown blood jew from 5/6 - 9/6

period dh ...cd 27 = cd 1...eh, bukan la...x flow pun, just spotting...hurm...bunting pelanduk kah??? tiber2 lak kan....

Monday, 3 June 2013

Wednesday, 15 May 2013

Mcuber smula dgn ubat2an farmasi...:)

Hehe...saje je cuber semula...hmmmm...now dh bln 5....so, cuber semula mkn EPO dan Flaxxeed Oil~BioLife utk i n my huby, i suruh mkn Bio Zinc ~BioLife sbb dier x suker mkn ikan n sayur...hehe...cuber ek!....




Friday, 26 April 2013

knp mesti nak 'show off' biler tau dh pregnant?

tau la...baru kawen kan...x smpi 3 bulan dh lekat...tapi bagi sang lelaki tu, x yah la nak blagak...'wei! bini aku dh pregnant!'...so?...kalo dh pregnant, dh la...x yah la nak kerek sgt dkt opis nie...nak kata ko terrer la tu? baru 6 mggu dh bising2...wei! 6 mggu jer...3 bulan pun leh gugur tau....ala, biaser la kalo bdk2 , baru kawen, pregnant plak...bangga la tu kan...mcm bdk2 dpt gule2...seronot sgtt!....dh tu hari2 mau citer, 'bini sy mc dh 2 hari'...so?...ape kene mengena dgn aku? tau la aku x dpt ank lagi...ke, ko sindir aku?...ko nk kata, 'tgk aku, aku power, laki ko? smpi skrg x dpt ank...' so, nak kata laki aku x power ke? ke ko nak kene belasah dgn laki aku...[tu pun kalo aku bgtau laki aku la kan]...haha....lelaki pun ader maruah tau...sume ego sikit [ sbb time treatment ttc, sume pompuan kene mkn ubat itu dn ini...lelaki? mkn ubat aper ek?...x mkn pun!...sume slh pompuan kalo x dpt ank...gitew??]
x penah lak pkr kalo dh dpt ank, aper tgggjwbnyer kan...seronok...duit lak masyuk jer kan...kene igt la, ko tu travel, time dh ader ank, blk lmbt, kene bebel la...ank gak yg jd mangsa...almaklumla, dulu nak ank sbb nak jg maruah kononyer nak tunjuk jantan, tu leh dpt ank....dh ader ank esok, trabai...x phm betul i dgn org blagak bila bini pregnant nie...konon2 ko jantan sgt la ek?...gi la projek byk2, dpt ank bderet2...kata jantan kan!...mulut mengalahkan buntut ayam plak kalo bcerita itu dan ini....uwekkkzzzz!!!!

Tuesday, 16 April 2013

period spt biaser....cd28=cd1

biarlah dier nak dtg coz i mmg telah' dibuat' utk tidak pregnant buat masa nie gara2 my ex dh sihir i n huby....poor thing! semoga Tuhan mbalas kjahatan ex i! ^(^(^^(*^$%%^&

Monday, 8 April 2013

Try....Serbuk Buah Zuriat & Myk Habbatusauda...Finally...

Hurm...berat hati jgk nak menelan ubat2 tu...dgn bau dan rasanyer....


    

                                           



















Hurm...tapi, my MIL yg belikan di Mekah ms uat Umrah....

Hurm...mcm mn nak telan ek!? leh x i modified jd kapsul ?...cmprkan sekali, uat bulat2, sejukkan...then telan???? [ sbb i ader tbaca satu blog nie, dier uat mcm tu utk mmudahkan mkn sume 2 bender d atas]

Moga2 barakah usaha i yg satu nie...AMIN...

* mlm nie br nak uat kapsul tu sbb tpkr idea tu plak!...huhu

Sume dh try, tp sume b'hrp smpi 3 bln jer...hehe

Mksdnyer, i mula2 try BBT chart, tp 3 bln jer...

lps tu medical treatment di klinik govt & spital krjn. pun dlm 3 - 6 bln...time tu la mkn acid folic, clomid n suntik Pregnyll...mkn gak EPO, minum susu Hi Goat cokelat+kurma+madu...dh x mjadi jgk, x mo dh medical treatment, wpun free [sbb spital krjn....haha...gong betul i nie kan!! org lain b'treatment byr mahal2, i leh x nak plak wpun free...;p]...smpi thp kene uat HSG, sory la ek...x mo...

dh tu lps 6 bln tu, x mo medical treatment, awal thn 2013 nie uat cara tradisional, halau hantu dlm bdn la, urut la, minum air jampi ayat2 Al Quran la...suruh pdamping puteri Mayangsari jg i blk la....tp dh 3 bln jgk, x der pun yg mjadi....

so, now dh msk bln April 2013, nak uat aper lak ek!?...spital dh, tradisional dh...;p uat bodo je la plak ek!

mgkn ader hikmah x dpt ank lagik...[bln2 pun x cukup duit nak sara hdp, ni kan nak me+ lg sorg umat, jgn siksa bdk tu kalo x der duit n x mampu....dok giteww?]

*syukur Alhamdullilah dgn aper yg djadikan uat ms ini....

Lewat 1week ker, 2 week ker, 1 mth ker, x mjamin u pregnant!

ini kisah lunch td...hehe....dok mkn dgn klik2 opis nie, tbukak la citer bos i yg 2 org nie....msg2 bru deliver dlm 6 bln lps kot....so, period dorg tingtong rupenyer [ sbb breast feed kan]...ader yg lewat 2 week, ader yg smpi 1 mth, alih2 period lak lps tu....hehe...elok2 lps test pg, ptg tu period! mainang perasaang betul op!...

so, jwpn i, x kira ler lewat brp lama, kalo ader, ader la, kalo x der, lantak pi la!...kun fa ya kun kan....kiter bhrp sbb b'usaha dr segi mental, fizikal dn uang...bg i, i x hrp sgt sbb mmg i x b'usaha....x mo kecewa kalo itu mmg dh ketentuanNya....

biler bhrp, tiber2 failed, kiter merungut, bg i, mcm marahkan Dier plak....so, by now, i better buat bodo jer....:) 

Friday, 29 March 2013

Today cd 14...:P:P

dah cd 14 dh...tp mlm td my huby dh tny' ma hr ni dh hr ke brp period'?...wah! bljr mengira kah huby ku ini???...[somi lg reti mengira dr isteri skrg nie...hik hik]....so, ber BD la smlm ek...dn mgkn hr2 seterusnyer...insyaallah....doa yg baek2 jer ek!....

Monday, 18 March 2013

Dtg jgk...tp knp after cd 32???

Kan?? knp after cd 32??? once in my life time nie....redha je la...pmainan setan kan???? mcm bg hrpn, tp biler kiter sedar, eh! i lewat lorrr....x kan kot???...mmg x kan pun....once dh sedar dr hrpn palsu tu, dier dtg jgk...shit@^^*(%$%&*%(

Friday, 15 March 2013

dah cd 31, mnnyer 'si merah' nie??? Hurm...curious sggh!

dah cd 31 hr nie, Jumaat, mn nyer 'si merah' nie??? x muncul2 pun...x kan kot...bln nie byk kali bad mood n gado2 lorrr.....( time dok period2, byk kali lak test HCG...time x period tlebey waktu nie, hbs lak test2 HCG murah dlm simpanan...haish!!)

Tuesday, 5 March 2013

today cd 21 dpo 7~HCG appeared 2 faint line...hurmmmm...^^mharap lg la tu!^^

sj gatai sgt nat uat test...last2 appeared 2 faint line on HCG test....waiting lorrrrr....

Thursday, 14 February 2013

Thursday, 17 January 2013

cd 28 = cd 1....yahoooo!! [poyo jer kan?]

ok la, cik P dh dtg....tq very much lorrr....dtg la btandang lg d ms2 akan dtg.....[pcaya lagik dkt strip HCG yg muroh tu, rm 1 = 1 unit, faint false + saje....hrpn palsu....black list jer strip hcg murah nie]

cd 20 - cd 28...faint line till hilang giteww shj...:P

dah cd 28, faint line smpi dh x der line dkt HCG test tu...hahaha...apakah.....Listen!!:P

Tuesday, 8 January 2013

Faint Line + ~ pregnancy test on cd 18 & cd 19

gila kan....baru cd 18 and cd 19 dah kemaruk uat pregnancy test....n guest wat???? i mcm nmpk 2 garisan tapi garisan yg bwh tu kabur sgt2....hurm....amender la tu kan? pregnant kah aku?????

Friday, 4 January 2013

cd14 = OPK +...:):):)

i sj2 test OPK nie...cd 13, test, hny ader 1 line...cd 14, test, ader 2 line yg terang bangat...:P:P ( kalo HCG +, pregnant tu...LOL:)....but cd 15, 1 line again....so, nsb baek dah berBD time cd 13 until today, cd 15....mtk2 jadik la ek....Amin!!